Sloep Cornelis Lely

Vaartochten naar het werkeiland

De Pionier vertelt het verhaal van Lelystad.

De Cornelis Lely sloep meert af bij het werkeiland Lelystad, alwaar u een bezoek aan het eiland kunt brengen.

Arrangement

Een vaartocht over het Markermeer naar het werkeiland. beleef het verhaal van Cornelis Lely.

Boek een privévaartocht voor een groep tot max. 12 personen á 100,- per uur. Daarbij de mogelijkheid tot het toevoegen van een picknickmand of borrelarrangement.

Reserveer

3 + 10 =

Sloep experience

Foto: Fotostudio Wierd

De Cornelis Lely sloep is zaterdag 19 oktober officiëel in gebruik genomen in de haven van het Werkeiland Lelystad door de Lelystadse wethouder Ed Rentenaar.
Aan boord van ms Waddenzee kreeg de Lelystadse wethouder de eerste boarding pass van de “Sloep Experience Cornelis Lely” overhandigd door de eigenaar Georg Fromm.
Met de Lelystadse wethouder aan het roer werd de sloep door de haven van Jachthaven Lelystad-haven gevaren.
De eikenhouten sloep voorzien van kussens met afbeeldingen van het Werkeiland Lelystad anno 1953 en ir. Cornelis Lely, verzorgt vaartochten vanaf Batavialand naar het Werkeiland Lelystad.
Gedurende de vaartocht wordt de unieke ontstaansgeschiedenis van Flevoland verteld. Je moet maar durven, een hele provincie opbouwen uit het niets. Toch is Flevoland zo ontstaan. Man-made land, dik 4 meter onder zeeniveau, beschermd door kilometers dijk.
De opstapplaats van de Cornelis Lely Sloep is aan de steiger van de Batavia bij Batavialand en vaart langs de hurkende man, de sky-line van Lelystad, het gemaal Wortman, de Noordersluis naar het Werkeiland Lelystad. Op het werkeiland kan de wandelroute Werkeiland Lelystad gevolgd worden.
Een vaartocht door het verleden, heden en de toekomst.

Ms Waddenzee

Tel: 06 - 12 62 94 75
E-mail: vaartocht@mswaddenzee.com

Ligplaats Ms Waddenzee

Bataviakwartier | steiger Batavialand

Bataviaplein 2 Lelystad

www.mswaddenzee.com